Com crear un esdeveniment online fàcilment

Els esdeveniments online estan agafant molta força en els temps actuals. Abans de decidir si volem realitzar un esdeveniment online necessitem conèixer els beneficis i els inconvenients:

 –Beneficis: els esdeveniments online són més fàcils d’organitzar i requereixen d’un menor pressupost.

 –Inconvenients: és difícil aconseguir l’assistència de molta gent, ja que estem competint constantment amb les pàgines d’streaming i contingut permanent a Internet. 

En el següent article parlarem de com fer un esdeveniment online fàcilment.

1. Decidir quin esdeveniment crear

El primer pas per a crear un esdeveniment online, és decidir quin esdeveniment vols crear. Ha de ser creatiu i has de pensar molt bé com poder adaptar l’esdeveniment a la via online, has d’aportar valor per així aconseguir que el teu públic objectiu estigui interessat a assistir a l’esdeveniment. Si encara no saps quin esdeveniment crear et portem algunes propostes que t’agradaran:

  •  Tallers
  • Formacions
  • Xerrades de sensibilització
  • Xerrades d’història i cultura 
  • Classes de cuina
  • Classes d’activitats com ball o ioga
  • Seminaris web
  • Demostració online dels teus productes
  • Entrevista a alguna persona famosa del sector
  • Conferències 
 
Pensa molt bé quin esdeveniment online s’adapta millor a tu i quin seria més fàcil de realitzar segons els teus recursos. Si vols conèixer més sobre com escollir els objectius per al teu esdeveniment i com seleccionar el teu públic objectiu clica aquí

2. Definir la plataforma per l'esdeveniment

Desprès de decidir quin esdeveniment online vols fer, has de decidir per quina plataforma de comunicació vols transmetre el teu esdeveniment online.

Algunes de les plataformes més utilitzades són:

-Avantatges: zoom compta amb una versió gratuïta molt completa amb la que podràs parlar per xat, compartir pantalla, imatges i vídeos. És compatible per a mòbils, ordinadors i tauletes i no és necessari descarregar-se l’aplicació, ja que és en línia. La plataforma compta amb moltes opcions per a empreses com: seminaris web, reunions i sales de conferències.
-Inconvenients: el principal inconvenient és que en la versió gratuïta la sessió expira passat els 40 minuts, però es pot tornar a crear un altre i continuar, tot i que no és el més còmode. 

-Avantatges: està integrat a Microsoft Office, pots accedir a aplicacions com Word, Excel o PowerPoint directament. Possibilitat de crear grups privats o públics, fàcil comunicació per xat i possibilitat de compartir pantalla amb els usuaris. 
-Inconvenients: el principal inconvenient és que no permet crear reunions amb més de 300 usuaris com altres plataformes de comunicació. Per altre costat a la versió gratuïta la sessió expira al cap de 60 minuts de la reunió. 

-Avantatges: com les altres plataformes et permet compartir document a temps real sense limitacions. Es pot compartir pantalla amb els usuaris, és possible guardar les sessions i facilita els subtítols a temps real de les conversacions.
-Inconvenients: el principal inconvenient és que les videoconferències estan limitades a 250 persones en la versió pagada i 100 en la versió gratuïta. També compta amb pocs controls per a regular les intervencions i l’àudio dels participants. Les sessions de les versions gratuïtes duren 60 minuts.

-Avantatges: aquesta plataforma compta amb opcions molt personalitzades per a empreses com conferències de preguntes i respostes, entrevistes, seminaris web i enquestes interactives. 
-Inconvenients: no té versió gratuïta, només una prova de dues setmanes per tant, si es vol gaudir de la plataforma de manera òptima s’ha de pagar.

-Avantatges: el principal avantatge d’aquesta plataforma de comunicació és que al ser com un videojoc la comunicació entre els usuaris és més interactiva i dinàmica. 
-Inconvenients: la plataforma només té capacitat per a 25 usuaris. Tot i que és una idea creativa i nova de comunicació és difícil d’adaptar a alguns esdeveniments de caràcter més formal.
 
Cada plataforma té els seus avantatges i inconvenients, escull la plataforma que millor s’adapti a les teves necessitats. 

3. Promocionar l'esdeveniment online

Finalment hem de promocionar l’esdeveniment, un avantatge de l’esdeveniment online és com tot és virtual podem adaptar la difusió de l’esdeveniment de manera totalment virtual.

– Si comptes amb una llista de contactes pot enviar invitacions per correu electrònic.

-Promocionar l’esdeveniment a les xarxes socials sempre és una bona idea, pots aprofitar xarxes socials com Instagram, Facebook o Twitter per a donar difusió del teu esdeveniment online.

-Aprofita el teu lloc web per a donar difusió, posant un enllaç d’inscripció per al teu esdeveniment. 

-Aprofita les noves plataformes per a donar difusió. Com per exemple Caigo l’app que geolocalitza esdeveniment prop teu dirigida tant a usuaris com a organitzadors. 

Caigo és una bona manera de donar difusió als teus esdeveniments, siguin online o presencials. 

En aquest apartat et portem uns consells per a pujar el teu esdeveniment online a l’app de Caigo. Tens més informació per a pujar esdeveniments aquí

· Un cop hagis decidit quina plataforma utilitzar no oblidis posar-ho a la descripció de l’esdeveniment de l’app Caigo. Pots posar directament l’enllaç de l’esdeveniment o dir per quina plataforma serà transmès. 

 

· Finalment només has d’anar a l’app de Caigo i pujar l’esdeveniment. Omple totes les dades i no oblidis donarl-li al botó d’online, per a què els usuaris sàpiguen que l’esdeveniment és online.