6 rutes de senderisme al Camp de Tarragona

El Camp de Tarragona té una gran quantitat de rutes i camins per als més aventurers. En aquest article us portem 6 rutes de senderisme al Camp de Tarragona per a connectar amb la natura.

També et pot interessar 4 monuments del Camp de Tarragona

1. Camí de ronda

El camí de ronda és una ruta que comença a la platja arrabassada de Tarragona i finalitza a la platja d’Altafulla. Aproximadament són uns 10 quilòmetres de ruta que passa per les platges del municipi de Tarragona, els boscos de la costa i nombrosos penya-segats. Unes vistes espectaculars on s’uneix el mar i la vegetació interior. 

En aquesta ruta coneixeràs un gran nombre de cales i platges salvatges (moltes d’elles nudistes).

El camí està perfectament senyalitzat i habilitat perquè als excursionistes els hi sigui relativament fàcil de seguir la ruta. I tu, a què esperes per fer la ruta?

 

2. Els avencs de la Febró

Els avencs de la Febró és una obertura que trobem a la serra de la Mussara. Per arribar als avencs ens hem d’endinsar pel camí de la Febró, una ruta d’uns 5 quilòmetres. 

Per començar la ruta anem per la carretera T-704 en direcció a la Mussara, on podem trobar una esplanada per deixar el vehicle.

Trobarem indicadors de rutes per arribar als avencs, l’entrada no està senyalitzada, però no és difícil de trobar. La baixada als avencs potser és el punt més difícil de la ruta però només caldrà relliscar per les parets per baixar. Un cop als avencs podràs gaudir de les vistes i dels 250 metres de llargària que té el camí. Una ruta per als més aventurers!

3. Pont del diable

Aquesta ruta per arribar al Pont del diable en Tarragona comença al Parc Francolí. Podem començar des de qualsevol part del riu francolí i seguir la ruta direcció Sant Salvador. És una ruta d’aproximadament uns 5 quilòmetres i que es troba molt ben senyalitzada. 

Gaudeix d’una ruta que no té massa dificultat i que està rodejada de natura.

Finalment seguint les indicacions arribarem al Pont del diable, l’espectacular aqüeducte romà que portava aigua des de el riu Francolí fins a la ciutat de Tarragona. 

Si puges a l’aqüeducte tindràs una vista panoràmica i espectacular de la ciutat de Tarragona. Gaudeix de les vistes!  

 

4. Pantà de Siurana

Siurana és un poble màgic que es troba al Priorat. No podem perdre’ns les espectaculars vistes que hi ha des de el poble, és una parada obligatòria.  Un cop havent donat un tomb per el maravellós poble de Siurana en dirigim al nostre destí, el pantà de Siurana. 

Agafem el nostre vehicle i ens dirigim a la població de Cornudella, on trobarem senyalitzat un desviament cap al Pantà. Deixem el nostre vehicle al pàrquing que hi ha i comencem l’aventura. És una ruta d’aproximadament 6 quilòmetres on passarem per l’immens pantà de Siurana i diferents Tolls. Deixa’t envoltar per la bellesa de Siurana!

5. Ruta Fonts del Glorieta

Les fonts del Glorieta són un paratge natural d’Alcover. Per arribar a les fonts es pot deixar el vehicle al poble o en l’aparcament de Mas de Forès per un preu de  5 € per dia. La ruta té aproximadament 5 quilòmetres començant des de l’aparcament de Mas de Forès. 

El camí està molt ben senyalitzat, seguim la ruta en direcció a la central hidroelèctrica, un cop arribem a la central veurem la senyalització a les fonts del glorieta. Aquest tram és més escarpat, però no presenta cap mena de dificultat. Un cop arribem a les Font podem baixar al riu o també podem continuant pujant fins al mirador que està a uns metres més endavant i gaudir de les espectaculars vistes a les fonts. Quines vistes!

6. Camí del rec

El camí del rec es troba a La Selva del Camp, és una ruta d’uns 8,5 quilòmetres d’anada i tornada que passa per l’antiga canalització d’aigua del municipi. Es problablement una de les rutes de senderisme al Camp de Tarragona menys coneguda.

La ruta comença des de la plaça del Molí del Rovellat, on trobaràs pàrquing fàcilment. El camí està indicat amb senyalitzacions de fusta i no té gaire dificultat. Passaràs per molts llocs d’interès com els ponts i el molí, gaudint del paisatge natural envoltat d’arbres.  

Per acabar la ruta pots anar fins al Pont Alt o bé fins al final del Camí del Rec. Coneixies aquesta ruta?